2019 Yılındaki Resmi Tatil ve Dini Bayramlar

2019 yılına henüz yeni merhaba demişken gerçekleşecek resmi tatil ve dini bayramları merak ediyor olabilirsiniz. Bu yıla dair güzel tatil planlarınız varsa ve önceden rezervasyon yaptırmayı düşünüyorsanız bu günleri bilmek hakkınız!

2019 yılı içerisinde toplamda 104 gün hafta sonu tatili olacak. Hafta içinde ise yıl içerisinde yaşanacak resmi tatiller ve dini bayramlarla birlikte 121 günlük bir tatil bizleri bekliyor olacak. Bu süreye 9 günlük tatil izinlerini katmıyoruz. Kattığımız zaman tatil günü sayısı artmış oluyor.

2019 yılının ilk tatili Yılbaşı idi. 1 Ocak günü resmi tatil olarak ilan edildi. Fakat bu yıl 1 Ocak günü Salı gününe denk geldiği için Pazartesi gününü de tatil ilan etmişlerdir. Böylelikle Cumartesi, Pazar, Pazartesi ve Salı günü olmak üzere toplamda 4 günlük bir Yılbaşı tatili yaparak yeni yıla merhaba demiş olduk.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

2019 yılında yaşanacak olan 1 Ocak sonrası ilk resmi gün 23 Nisan olarak yer alıyor. Kamu sektörü için 23 Nisan günü tatil olsa da özel sektör de aynı durum söz konusu olmayabiliyor. 23 Nisan 2019 günü haftanın Salı gününe denk geliyor. Eğer Pazartesi günü de tatil ilan edilirse hafta sonu ile birlikte 4 günlük bir tatil bizleri bekliyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 2019 yılında Çarşamba gününe denk geliyor. Tüm çalışanlar ve öğrenciler için bugün resmi tatil olarak ilan ediliyor. Bugün her ne kadar tatil gününüz de olsa tüm çalışanları ve emekçileri desteklemek adına halk meydanlarında düzenlenen etkinliklerde yer almanızı öneriyoruz.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı

Bu yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftanın son günü olan Pazar gününe denk geldiği için resmi tatil olarak sayılmayacak. Okullarda kutlamalar Pazar günü yapılacak. Öğrenciler bugün okul törenlerine katılacak. Veliler olarak çocuğunuzla okula gitme fırsatını böylelikle bulabilirsiniz.

4-6 Haziran Ramazan Bayramı

Bu yıl Ramazan Bayramı 3 Haziran Pazartesi gününde başlayacak. 3 Haziran Arefe olarak sayılacak. Böylelikle 3 Haziran’dan 6 Haziran tarihine kadar tatil yapılabilecek. 4 günlük bayram tatili tüm haftaya yayılırsa tatilcileri 9 günlük bir bayram tatili bekliyor olacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Darbesi’nden sonra Milli Birlik Günü ilan edilen bu gün Pazartesi gününe denk gelecek. Böylelikle Cumartesi ve Pazar dahil olmak üzere 3 günlük hafta sonu tatili sizleri bekliyor olacak.

11-14 Ağustos Kurban Bayramı

Bu yıl Kurban Bayramı hafta içinde başlayacak. 10 Ağustos Cumartesi günü Arefe olarak sayılacak. 14 Ağustos tarihi ise Perşembe gününe denk geliyor. Bu durumda tatilciler için 9 günlük bir bayram tatili söz konusu olabilir.

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl Cuma gününe denk gelecek. Böylelikle Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere 3 günlük bir hafta sonu tatili sizleri bekliyor olacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Şerefle ve gururla andığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, haftanın Salı gününe denk gelecek. Bugün 1 günlük resmi tatil ilan edilecek.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.