“Gidene Bye Bye, Gelene Hi Hi!” Deme Zamanı Gelmedi mi?

Hayatımızdan yok olan, giden şeyler için neden üzülürüz hiç düşündünüz mü? Hadi üzüldük, bu acı sürecini neden kendimize uzun bir süre yaşatmaya devam ederiz? Biz bu dünyaya üzülmek, acı çekmek için mi geldik?

Konuyu şu açıdan ele alalım. Kaybettiğimiz şey her neyse ya da her kimse, onunla mı doğduk? Onunla mı açtık dünyaya gözlerimizi? Hayır! O her neyse, o olmadan önce de bir hayatımız varsa şimdi onsuzda muazzam mutlu bir hayat sürebiliriz. Bunu engelleyen tek şey zihnimiz. Zihnimizin dolduruşuna gelip, saçma sapan bahaneler ile o kaybettiğimiz şeye yüklediğimiz anlamlara ait kalın zincirleri kıramıyoruz. Gelin şimdi saçma zincirlerimizi kıralım, bu gereksiz prangaları söküp atalım hayatımızdan. Ve diyelim ki “Gidene Bye Bye, Gelene Hi Hi!”

1. Acınızı Kabullenmeyi Bilin

Bir şeyin ya da bir kimsenin eksikliği bize acı verebilir. Bunu görmezlikten gelmek ya da yok saymak sadece kendimizi kandırmak olur. Acı yaşadığımızı, o şey ya da her kimse hayatımızdan çıkışı ile anlamsız bir boşluğa düştüğümüzü kabullenerek başlayalım işe. Acımızın ve sıkıntı yaptığımız şeyin üzerine düşünelim. Neden bizi bu kadar olumsuz etkiliyor olabilir? Gerekli zamanımızı acımızı yaşamaya ayırdıysak artık bu acıdan kurtulmak için kolları sıvazlayalım.

2. Acınızın Yerini Güzellikler ile Doldurun

İlk aşamada acımızı kabullendik. Yıkıldığımızı biliyoruz. Peki bu yıkıklar nasıl onarılabilir? Her şeyin bir çözümü vardır bu hayatta (ölümden başka). Örneğin sevgiliniz sizi terk mi etti? Henüz buna hazır olmadığınız için acı çekiyor olabilirsiniz. Ama unutmayın ki zaten sizin istediğiniz, sizsiz bir yaşam sürmeyi göze alan biri değildi. Hatta size değer vermeyip, acınızı bile anlayamayacak biri hiç değildi. Şimdi filmi başa sarın ve düşünün. Ona bu değeri kim verdi? Sadece değer verdiğimiz şeylerin yokluklarına üzülürüz. Siz ona hak etmediği kadar değer vermişsiniz ki sonucunda hak etmediğiniz kadar acı çekiyorsunuz. Verdiğiniz değerin büyüklüğünü gözden geçirin. Hangilerini ve ne kadarını hak ediyordu?

Karşınızdaki bir kişiye ya da bir olaya gereksiz olarak yüklediğiniz değerleri ortadan kaldırdığınızda önünüze yepyeni ve tertemiz bir boşluk açılacak. Bu boşlukları yeni değerleriniz ile doldurmak tamamen sizin elinizde. Ama dolu bir kavonuzun içerisine yeni şeyleri dahil edemeyeceğinizi unutmayın. Önce o kavanoz boşalmalı!

3. Biten Şeyler Evresini Doldurmuş Demektir

Hayatımızda doğduğumuz an itibari ile yeni şeyler öğreniyoruz. Bunu da dünyadaki insanlar ve diğer varlıklar ile etkileşim içerisine girerek sürdürüyoruz. Elbette ki yenilikler gelecek ve miladını doldurunca da hayatımızdan çıkacak. Çıksınlar ki daha fazla mutlu edecek olan şeylere hayatımız hazır olabilsin.

Bir ilişkiniz mi bitti? Ya da çok değer verdiğiniz bir gayri mülkünüzü satmak mı zorunda kaldınız? Sizdeki yaşam süresi dolmuş demektir. Üzüntü yaşayabilirsiniz ama bunu şarap gibi yıllandırmak da neyin nesi? Hayat devam ediyor ve size yeni fırsatlarını sunmaya her zaman hazır. Yeter ki siz bunu fark edin ve ona ‘hazırım’ mesajınızı verin.

4. Tecrübelerinizi Kullanmayı Bilin

Kaybettiğiniz her şeyde ve sizin hayatınızdan çıkan veya çıkartılan her kişide siz bir tecrübe daha kazanırsınız. Her olayın ve herkesin sizde bıraktığı hayat tecrübesi bambaşkadır. Oturup üzerinde düşündüğünüzde her bir kayıp size yeni bir tecrübe ile geri dönmüştür. Bu tecrübelerin ne olduğunun farkına varmakla birlikte atmanız gereken en büyük adımı atmayı başarmış olacaksınız. Küçük – büyük demeden elinizde olan bu tecrübeler ile ileride açabileceğiniz kapılar sizi hayrete düşürecektir.

5. Artık Daha İyisine Hazırsınız!

Yukarıdaki 4 temel maddeyi iyice beynimize kabullendirebildiğimiz vakit ‘Gidene Bye Bye’ demeyi başarabilmişiz demektir. Şimdi geldin işin en tatlı yanına. Diyoruz ki ‘Gelene Hi Hi!’

Artık elimizde bizi mutlu etmeye yetecek kadar donemiz var. Acılarımız vardı. Onları kabullendik, kökenlerine indik ve aslında acıyı yaratanın da kendimiz olduğumuzu öğrendik. Acılarımızı sildik artık yeni umutlarımız ve mutluluklarımız için fazlasıyla yerimiz var. Ayrıca edindiğimiz tecrübelerimiz de beynimizin arka lobunda bize destek sunmaya her zaman hazır. O zaman neyi bekliyoruz? Gelen Gelsin! Gelene Hi Hi!

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.