Hamile Kalamama Nedeniniz Psikolojik Olabilir

Hamile kalmak isteyen ancak bu arzusunu gerçeğe dönüştüremeyen bayanlara güzel bir haberimiz var. Hemen karamsarlığa düşmeden önce bu yazımızı okumanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Belki de hamile kalamama nedeniniz sadece psikolojik nedenlere bağlı olabilir. Ufak çalışmalar ile bu sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Hamile kalamama sorununa tıbbi açıdan yardım alınması muhakkak gerekli olan durumlar var. Bu durumlarda uzman doktorlardan yardım alınması gerekmektedir. Ancak hamile kalmayı denediğiniz halde başaramadığınız zaman dilimi çok kısaysa, bu yazımızda size özel çözümü bulabilirsiniz.

Hamile Kalamayan Bayanlarda Kısırlık Korkusu

Hamile kalamayan bayanların yaptıkları en büyük hatalardan bir tanesi de birkaç ay başarısız olduklarında kendi kendilerine hemen ‘Yoksa bende kısırlık (tıbbi ismi infertilite) mı var?’ sorusu ile olası hamilelik ihtimalini de engellemeleridir.

Uzmanlara göre bir kadının kısır olması ile ilgili şüpheler için ancak 1 yıl boyunca denenmiş ancak olumlu sonuçlanamamış hamilelik durumunun söz konusu olması gerekiyor. Yaşı 35 yaşın üzerindeki bayanlar için ise bu süre biraz daha kısalarak 6-8 aya kadar inebiliyor. Çünkü doğurganlığı engelleyen neden eğer tıbbi çalışma gerektiriyorsa çok daha erken bir zamanda müdahale edebilme şansı doğuyor.

Fiziki ve Ruhsal Açıdan Hamileliğe Hazır mısınız?

Hamile kalmak isteyip de olumlu sonuca bir türlü ulaşamıyorsanız eğer telaşeye kapılmadan önce kendinize sormanız gereken bazı sorular var. Bu sorulara ve cevaplara ulaşmanız için imajinasyon yeteneğinizi kullanabilirsiniz.

Hamile olduğunuzu içten, en yoğun duygularınızı da katarak hayal etmeye başlayın. Hamile kaldığınızda ne gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz? İçinizde size huzursuzluk veren ne var? Maddi ya da manevi olarak çocuğunuza yetememe korkusu olabilir, eşinizin artık size eskisi kadar zaman ayıramayacağı endişesi olabilir, iyi bir anne olamama konusunda yaşadığınız korku olabilir vb. daha birçok olumsuz duygular gün yüzüne çıkmaya başlayabilir. Siz sadece kendinize samimi olun ve kurduğunuz hayal sırasında size endişe, korku gibi olumsuz duyguları yaşatan şeylerin ne olduğunu tam anlamıyla anlamaya çalışın.

Bulduğunuz nedenlere mantıklı çözümler bularak cevaplarını yine kendinize kendiniz verin. İkna olduktan sonra hamileliğin çok daha kolay bir şekilde gerçekleşeceğini göreceksiniz.

Sadece Tek Bir Şeye Odaklanmak O Şeyi Elinizden Kaçırmanıza Sebep Olabilir

Hamile kalmak için çalışmak bazen hamilelik konusunda başarısızlığı da beraberinde getirmektedir.

Başlığımızı ve ilk cümlemizi okuyan birçok okuyucumuz anlam bakımından bir tezatlığın olduğunu düşünebilir. Ancak birazdan konuyu açtığımızda aslında ne kadar da ilişkili olduklarını görebileceksiniz.

Sahip olmak istediğiniz bir şey olabilir ya da elde etmek istediğiniz bir başarı olabilir… Arzuladığınız ve çok istediğiniz şey her neyse ona ulaşmak için sadece ona kitlenmeniz seçilebilecek yanlış yollar arasında gelmektedir. Bu yol tercihiniz ile farkında olmadan istediğiniz şeyin tam ters istikametine doğru yol almaya başlayabilirsiniz. Çünkü bir konuya fazla kitlenmeniz durumunda bakış açınız daralır ve bu dar bakış açısının içerisinde o idealinizdeki şey için yapmanız gerekenler yer almaz. Artık o konuya o kadar çok kitlenmişsinizdir yapabileceklerinizi bir kenara koyalım, önünüze gelecek fırsatları bile göremeyecek hale gelebilirsiniz.

Çok istediğiniz şeye kitlenerek aslında arzularınızdan uzaklaşmanız konusu, hamile kalamam konusu için de geçerlidir. Arzularınıza ulaşmak için isteyin, hayal kurun ve o düşünceyi artık evrene salın. Ardından iyi bir gözlemleyici olun. Evrenin size sunduğu çözümleri ve fırsatları gözlemleyebilme şansını kaçırmayın.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.