İç Sıkıntısını Ortadan Kaldıracak 7 Madde

Sebepli ya da sebepsiz yere karamsarlık, endişe, keder, üzüntü ve korku gibi rahatsız edici hislerin duyulması durumunda iç sıkıntısı ile baş başa kalıyoruz. İç sıkıntısı kişide solunum hızlanmasına, kalp çarpıntısına, sindirim sistemi sorunlarına ve kramplara varıncaya kadar çok sayıda zorluğu da beraberinde getirebiliyor.

İşte size güzel bir haber! Yaşadığımız bu tarifsiz duygu ile baş etmek ve o anları neşeyle doldurmak mümkün. Evet bir anda olmayacak belki ama kendinizi vereceğiniz farklı uğraşlar ile zafer eninde sonunda sizin olacak.

Sizlere sunacağımız iç sıkıntısını ortadan kaldıracak 7 madde ile sizler de iç sıkıntınız ile savaş verdiğiniz anlarda aradığınız çözüme ulaşabilirsiniz. İnanın hepsi çok kolay ve bir o kadar da keyifli!

Size İyi Gelecek Arkadaş Listenize Göz Atın

İçiniz sıkıldığı anda sizin duygu ve düşüncelerinizi çok iyi anlayan yakın arkadaşlarınıza ihtiyaç duyabilirsiniz. Belki iç sıkıntınızın olması sebebi ile konuşmayacaksınız bile… Ama size iyi gelen arkadaşlarınız zaten sizin gözünüzün içine baktığında sizi anlayacak ve sessiz bir şekilde size destek olacaktır. Güvenilir bir omuz bulup ağlamak, dost sıcaklığı ile ona sarılmak iç sıkıntısını ortadan kaldırmak konusunda size oldukça iyi gelecektir.

Fotoğraf Çekin Ya da Eski Fotoğraflara Bakarak Anılarınızı Yad Edin

Fotoğraf çekerken ister istemez modunuzda yükselme başlar. Başlarda somurtarak çekmeye başladığınız fotoğraflar zamanla yüzünüzde gülümseme ile devam eder. Ayrıca sadece kendi fotoğrafınızı da değil çevrenizi, doğayı ve güzel bulduğunuz her şeyi fotoğraflandırarak o anın mutluluğunu yakalayabilirsiniz.

Fotoğraf çekmeyi sevmiyor ya da o an için fotoğraf çekmek istemiyor musunuz? O zaman eski güzel günlerinizi size hatırlatacak olan fotoğraf albümlerinize göz atmaya ne dersiniz?

Patlamış Mısır Eşliğinde Film İzleyin

Canınız sıkılırken patlayan mısırların sesini duymak dikkatinizi dağıtabilir. Ritimsiz olan bu patlama sesleri ile İçinde bulunduğunuz karamsarlıktan bir nebze de olsa sıyrılmanız mümkün. Ama hepsi burada bitmiyor. Biraz sakinleştikten sonra sıra geldi tam huzuru yakalamaya…

Arkadaşlarınızdan film önerisi isteyin ya da o an iç sıkıntısını ortadan kaldırabilecek nitelikte olan filmleri kendiniz araştırmaya başlayın. Bir filme başladınız sizi sarmadı mı? Hiç dert değil! Hemen yeni alternatifleri devreye sokun. Elbet bir tanesi sizi içine çekecek ve yaşamakta olduğunuz o iç sıkıntısını hüp diye içine çekecek.

Dolaplarınızdaki Eşyalar ile Yeni Kombinler Oluşturun

Özellikle dış giyimine özen gösteren ve bunun için saatlerini harcayanlar arasındaysanız bu öneri tam size göre. Dolaplarınızda duran hangi kıyafetler hangileri ile olduğunda mükemmel uyum ortaya çıkar? Ya da o anki duygunuzu yansıtacak kıyafeti seçmenizi söyleseler hangisini seçerdiniz? Tüm bunlar ile uğraşırken bambaşka bir dünya içerisine dalış yapabilirsiniz.

Baştan da söylediğimiz gibi bu yöntem herkes için uygun olmayabilir ama eğer giyinirken dolabın içerisinde kendini kaybedenlerdenseniz bu yöntemi kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz.

Açık Havada Yürüyüş Yapın

Açık hava eşliğinde bol oksijen ve bir de yanında iç sıkıntısını ortadan kaldırmanıza mükemmel çözüm olacak olan tempolu yürüyüş… Adımlarınız yavaş ya da hızlı olabilir. Hiç fark etmez! Siz nasıl bir tempodan yürümek istiyorsanız öyle olsun. Yürürken çevrenize göz atmayı ve başka şeylere odaklanarak zihninizi dağıtmayı da ihmal etmeyin.

Yazarak Deşarj Olmayı Deneyin

İç sıkıntısını ortadan kaldıracak bir yöntem de yazmak. Çok güzel ve anlamlı cümleler kurmanız gerekmiyor. Hele bir yazar olmanız hiç gerekmiyor! Aklınıza ne geliyorsa yazın. Yazdıklarınızın ilk başta karamsar içerikler ile dolu olduğunu ancak yazdıkça anlamların olumluya döndüğünü fark edeceksiniz. Çünkü yazı yazmak iç sıkıntısını ortadan kaldırma konusunda oldukça etkili olan eylemler arasında yer alıyor.

İyilik Yapın

Karşılıksız olarak yapacağınız yardımlar yani iyilikler size mutluluk ve en önemlisi de iç huzur olarak dönecektir. İç sıkıntısını ortadan kaldıracak ve bu kara bulutları dağıtacak olan iç huzur ile aradığınız çözüme ulaşmış olacaksınız. ‘İyilik yap at denize, günün birinde o seni bulur’ sözünü hatırlayarak çıktığımız bu yolda bu iyilikler bizi iç huzur şeklinde bulacaktır. Bundan emin olabilirsiniz.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.