Sağlıklı Yaşam İçin Almanız Gereken 9 Karar

Sağlıklı ve iyi bir yaşam, hem bedenen hem de zihnen iyi olmanızı sağlar. Sağlıklı yaşam, kaliteli bir yaşamın da başlangıcıdır. Bu nedenle iyi alışkanlıklar edinmeli, bedensel ve ruhsal olarak sizi destekleyecek aktivitelerde bulunmalısınız. Şimdiye kadar olan tüm kuralları unutun ve size iyi gelecek olan 9 sağlık kuralı ile tanışın!

9 Bin Adım At!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından bedeninizin aktif olabilmesi için günde en az 7 bin 500 adım atmanız gerekmektedir. 9 bin adım atmak ise ortalama bir yaşam temposu için ideal seviye olarak görülmektedir. Bu aynı zamanda kilo vermek ya da kilonuzu korumak istiyorsanız gereken adım sayısıdır. Üstelik yürüyüş yapmak, zihninizin de dinlenmesini sağlar. Yaşadığınız stres ve kaygıdan uzaklaşmanıza yardımcı olur.

8 Saat Uyu!

Normal yetişkin bir bireyin günde en az 6 ve en fazla 9 saat uyuması gerekir. Bu, vücudunuzun dinlenmesi için gerekli olan uyku saatidir. En önemlisi de gece uykusudur. Gün içerisinde uyumak yerine gece uykusunu tercih etmelisiniz. Uyku problemi yaşamak, gün içerisindeki stresinizi arttırır. Motivasyonunuzu ve performansınızı da düşürür. Bu nedenle düzenli ve kaliteli bir uyku uymaya dikkat etmelisiniz.

Sağlıklı Yaşam İçin 7 Bardak Su İç!

Doğru su içmeyi öğrenmelisiniz. Sabah uyandığınızda 2 bardak, her yemekten 30 dakika önce 1 bardak ve gece uyumadan önce 1 bardak su içmelisiniz. Yetişkin bir bireyin günde en az 7 bardak su içmesi gerekir. İdeal sayı ise 10’dur. Su içmek cildinizi de güzelleştirir. Doğru miktarda su tüketmek, uyku problemlerini azaltır, kilo vermenize yardımcı olur ve bedeninizin zinde kalmasını sağlar.

Her Gün 6 Dakika Meditasyon Yap!

Yoğun bir günün ardından günlük olarak yapacağınız 6 dakikalık meditasyon, fiziksel ve ruhsal olarak rahatlamanızı sağlar. Kişisel gelişim açısından da meditasyon yapmanın büyük faydaları bulunmaktadır. Stres ve endişe geri planda kaldığında, düşünceleriniz ile baş başa kalabilirsiniz. Bu sayede iç sesinizin gerçekten ne dediğini duyabilirsiniz.

Meyve Porsiyonunu 5’e Çıkar!

Vücudunuzun protein, karbonhidrat, yağa ihtiyacı olduğu kadar vitamin ve minerale de vardır. Sağlıklı yaşam için besin değerleri yüksek olan meyveler tercih etmeli, mevsimine uygun sebze ve meyve tüketmelisiniz. Her gün 5 porsiyon meyve tüketmek ve bunu alışkanlık haline getirmek bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

Sağlıklı Yaşam İçin 4 Kez Mola Ver!

Günün yorucu temposundan uzaklaşmak ve ruh sağlığını korumak için her gün kendine en az 10 dakikadan oluşan 4 adet mola ver. Bu sayede seni üzen, sıkıntı ve strese sokan şeylerden uzaklaşabilirsin.

En Az 3 Öğün Tüket!

Ara öğünler haricinde günde en az sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 ana öğün tüketmek, fiziksel olarak güçlü kalmanızı sağlar. Fakat tabağınızı 4 eşit parçaya bölmelisiniz. Protein, yağ, karbonhidrat, vitamin şeklinde bir tabak hazırlamalısınız. Bu sayede günlük olarak ihtiyacınız olan besinleri alabilir, düzenli ve dengeli beslenerek bedeninizi koruyabilirsiniz.

Teknolojiden 2 Saat Uzaklaş!

Her gün en az 2 saat teknolojiden uzak kalmanızı sağlayacak bir aktivite yapmanız, bedenen rahatlamanızı sağlar. Dijital ürünlerin yaydığı radyasyon vücutta pek çok probleme yol açabilmektedir. Yayılan ışık uyku problemlerine, radyasyon kanser vb. kötü rahatsızlıklara, odaklanma ve konsantrasyon problemlerine kadar pek çok hastalık oluşabilmektedir.

Sağlıklı Yaşam İçin Her Gün 1 Saat Kardiyo Yap!

Sağlıklı yaşam için almanız gereken son karar, her gün 1 saatinizi kardiyo antrenmanlarına ayırmak olmalıdır. Pek çok kişi spor yapmamak için bahane üretmekte ya da sadece yoga gibi hafif sporlar yaparak bedeninin korunacağını düşünmektedir. Oysa yanlıştır. Günlük 1 saat kardiyo antrenmanı yapmak, kalbinizi korur. Kana oksijen taşıma miktarını arttırır ve dolaşım sisteminizi olumlu yönde etkiler.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.