Çalışanlar için Daha Sevilen Biri Olmanın İpuçları!

Ofis ortamında ve sosyal hayatta daha çok sevilen biri olmak çoğu kişinin hayalidir. Bu hayalin yanış sıra tüm çalışanlar iyi bir iş ağı oluşturmak, iyi iş ilişkileri içinde olmak da isterler.

Çalışanların iş ağı gün içinde işle ilgili görüşmeler yaptıkları kişiler ve diğer çalışma arkadaşlarından oluşur. Bu kişilerle doğru iletişimde bulunmak doğru iş ağı kurulmasını da sağlar. Peki, bu iş ağını oluştururken daha verimli bir hale gelmesini, daha çok sevilen bir çalışan olmayı nasıl başarabiliriz?

İş Hayatında Networkün Önemi Nedir?

İş hayatında tanışılan diğer kişiler iş ağını olduğu kadar aynı zamanda sosyal ağın da birer parçasıdır. Her görüştüğümüz ya da konuştuğumuz kişiyi derinlemesine tanıma şansımız yoktur. Ancak konuştuğumuz kadarından aldığımız donelerle onları tanıyabiliriz. Her tanıştığımız yeni bir kişi iş ağımıza yani networkümüze bir katkıdır. Bu yüzden herkesle seviyeli, kaliteli, düzgün ve doğru iletişim kurulması gerekir. Bu; kaliteli bir network oluşturulmasını sağlar.

İş ortamında tanıştığınız kişileri kısa sürede analiz edin. Onlardan işle ilgili alabileceklerinizi ve sizin verebilecekleriniz belirleyin. Bu doğrultuda taleplerde bulunun ve sunumlar yapın. Hedeflerini doğru belirleyen ve nokta atışı yapan çalışanlardan olmak aranan br çalışan olmayı da beraberinde getirir.

İş hayatında oluşturulan network çalışanların daha verimli, etkili olmasını ve liderlik becerilerinin gelişmesini sağlıyor. Etkili iş ağı oluşturan kişiler iş yaşamlarının devamında bu network sayesinde kaliteli işlerde ve projelerde yer alma şansı bulurlar. Daha çok sevilen bir çalışan olmanın ilk yolu yapılan işin kalitesinden geçer.

Menfaatlerden Uzak Durun

Sosyal hayatta olduğu gibi iş hayatında da menfaatlerinizin peşinden değil, işe değer katacak şeylerin peşinden gidin. Böylece insanlar sizi bu yönünüzle tanır ve daha çok sevilirsiniz.

Yapılan araştırmalar iş ortamında yapılan toplantılarda birini dinlerken başını sallayarak onaylamanın karşı taraf üzerinde olumlu etki yarattığını ortaya koymuştur. Dinlerken bir yandan da onaylayın, fikirlerinizi en sona bırakın.

Güvenilir olmak ve gözükmek, kendiniz gibi davranmak, yapmacık cümlelerden ve tavırlardan uzak durmak daha çok sevilmenizi sağlar. Samimiyetsizlik karşı taraftan çabuk fark edilen bir özelliktir. İş iletişiminde olduğunuz kişiyle konuşurken onun anlattıklarının satır aralarından ortak noktalarınızı keşfedin. Bunu ona söyleyin ve yeni konular açın. İletişimin artması giderek sevilmenizi sağlar.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.