Affetmenin hayatımıza katacağı olumlu dokunuşlardan daha önceki ‘Özgürleşmek İçin Affedin’ yazımızda bahsetmiştik. Ve bu yazımızda sizlere affetme çalışması nasıl yapılır konusuna ayrıntılı olarak değineceğimiz bir yazı hazırlayacağımıza söz vermiştik. Şimdi sıra geldi hayatımızdaki birçok önemli olumsuz tıkanıklardan bizi kurtaracak olan affetme çalışmasının nasıl yapıldığına.
Yazımızda, affetme çalışması öncesi bilmeniz gereken önemli noktalar ile giriş yapmak istedik. Böylelikle uygulamanız çok daha kısa sürede çok daha etkili sonuçlar doğuracaktır. Ve hayatınıza ‘Mucize bu!’ diyebileceğiniz kadar şok edici olumlu güzelliklerin var olmasına şimdiden hazır olun.
Amacını Bilmek Affetmenizi Kolaylaştırır
Affetmenizin temelinde iyilik anlayışı olmalı. İyilik kavramı kimin için olursa olsun her zaman çok hızlı bir şekilde yayılmaya müsait olan bir enerjiye sahiptir. Affetme çalışması hem sizin için hem de çevrenizdekiler için büyük bir iyilik olacaktır ve bu amacın bilincinde olarak uygulamaya başlamak uygulamanın etkisini arttıracaktır.
Affettikçe içinizde yer eden olumsuz duygulardan (kin, nefret, öfke vb.) azat olmaya başlayacaksınız. Sonucunda ise olumsuz duygulara verdiğiniz bu enerji hayatınızdaki mucizeleri çekmek için kullanılmaya başlayacaktır.
İmajinasyon Yeteneği Affetme Çalışması İçin Önemli
Affedebilmeniz için o yaşadığınız olumsuz olan o duygu ya da duygular her ne ise onları yine yaşamanız gerekir. Affedemediğiniz o olayın yaşandığı anı gözünüzde canlandırabilmelisiniz. Öyle bir canlandırma yapmalısınız ki o an yaşadığınız tüm duyguları en etkili şekilde tekrar yaşayabilmelisiniz. Size rahatsızlık veren o duyguyu hissetmek ve ardından bunun üzerinizden kalkması ile size nasıl bir hafiflik sunduğunu hissedebilmek için imajinasyon yeteneği önemlidir.
Affetme Çalışması Kendinizi Hazır Hissettiğiniz Her An Yapılabilir
Affetme çalışmasının yapılması gereken özel bir gün ya da özel bir saat dilimi yoktur. İhtiyaç duyduğunuz her an affetme çalışması için uygunsunuz demektir ve hemen o an bu uygulamaya başlayabilirsiniz. Sahilde, evde, kalabalıkta, otobüste seyahat halinde … Nerede ve ne zaman affetme çalışmasına ihtiyacınız varsa siz de o zaman hazırsınız demektir.
Affetme Çalışmasında Düzenli Tekrar Önemli
Sizde derin acılar bırakan öfke ve kızgınlık duyguları için tek bir seans affetme çalışması yeterli olmayabilir. Aynı olay veya aynı kişi için birden fazla affetme çalışması uygulanarak bu olumsuz duygunun size kattığı olumsuz çekimlerinden kurtulabilirsiniz.
Hayatınızda tüm aksiliklerin sizi bulduğu dönemlerde haftanın bir ya da iki gününü affetme çalışması için ayırabilirsiniz. Bu çalışmaların ne kadar bir süre süreceğini söylemek mümkün değildir. Bu süre kişiden kişiye değişebileceği gibi, kişinin affetmeye çalıştığı olay için bile değişiklik gösterebilmektedir. Merak etmeyin! Zaten affetme çalışmanızın ne zaman bitmesi gerektiğini içinizden o derin rahatlama duygusu ile anlayabileceksiniz.
Kendinizi de Affetmeyi Unutmayın
Hayatımıza yanlış yapanlar sadece başkaları mı? Zaman zaman fark ederek ya da etmeyerek kendimize de zarar verebiliyoruz. Şu anki aklımıza göre yapmamamız gereken bir şeyi geçmişte yapabiliyoruz. Bu durum oldukça normal karşılanmalıdır. Eğer o hata dediğimiz şey (ki aslında değil) yapılmasaydı, şu anki düşüncelerimizle biz olmayacaktık.
Öfkemiz, kızgınlığımız ve olumsuz duygularımız kendimize ise; affetme çalışması kendimiz için de yapılabilir.
Affetme Çalışması
Affetme çalışmasına başlamadan önce dikkat edilmesi gereken tüm önemli konulara değindikten sonra şimdi geldik sıra affetme çalışması sırasında nasıl bir uygulama yapılacağı konusuna…
İster aklınıza isterseniz de yanınıza aldığınız bir kalem ile kağıda ‘kimi ve neden affetmek istediğinizi’ yazın. Örneğin; babanızın, sizin çocukluk döneminizde hak ettiğinizi düşündüğünüz sevgiyi sunmamış olmasını affetmek isteyebilirsiniz. Ya da erkek arkadaşınızın sizi aldatmış olmasını affetmek isteyebilirsiniz. Elbette ki şu an ki düşüncenize göre hata olarak düşündüğünüz bir konuda kendinizi de affetmek isteyebilirsiniz.
Tek bir çalışmada sadece tek bir kişiye ve tek bir olaya yönelmenizi tavsiye ediyoruz. Size olumsuz duygular yükleyen bu olayı ve kişiyi belirledikten sonra acılarınızı en üst seviyede yaşamayı sürdürün. O an neler hissediyorsunuz? Bu acının tarifi nasıldır? Hırs mı? Öfke mi? İntikam duygusu mu? Korku mu? Kıskançlık mı? Önemli olan hissettiğiniz bu duyuya sizin verdiğiniz isimdir. Sizce bu duygunun adı ne? Onları da bir kenara yazın.
Artık kabullenme ve affetme aşamasına geçmeye hazırız.
Zamanında bize olumsuz duygular yaşatan bu olayı ve bize yapılmış olan bu hatayı kabul etmeyi seçiyoruz. ‘O zaman için yaşamam gereken bu olay ve duygu şimdi benim daha sağlam bir ben olmamı sağladı. Ben bu olayları ve bu acıyı yaşadım. Zamanında hata olarak isimlendirilen bu olayı, bana bu hatayı yapan falanca kişiyi (ya da kendimi) şu an affediyorum. Ve üzerimde bıraktığı olumsuz duygulardan da hemen şimdi kurtulmayı seçiyorum.’
Yukarıdaki olumlamayı tamamen kendi düşüncenize göre değiştirebilirsiniz. Önemli olan affetme çalışması ile ilgili temel mantığı anlamanız ve ardından kendinize uygun olan olumlamayı o an üzerinde çalışmakta olduğunuz konuya göre uyarlayabilmenizdir. Yeter ki siz isteyin. Gerisinin kendiliğinden geleceğini göreceksiniz.