Başarıyı daha hızlı bir hale getirmeniz için daha verimi çalışmanız gerekir. Daha iyi zaman yönetimi yapmak, başarılı olmanız konusunda size hız kazandırabilir. Bir günde 24 saat olması ve bu saatleri değerlendirmek, verimi arttıracak faktörlerden biridir. Fakat her ne kadar zaman yönetimi yapılsa da kişi başarılı olmayabilir ya da verimini arttıramayabilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.
İyi bir zaman yönetimi yapmanın temeli, tam anlamıyla organize edilmiş bir çalışma programı oluşturmaktan geçer. Belirli zaman dilimleri oluşturarak görev dağılımı yapmak, bu görev dağılımları için belirli saatler oluşturmak ve tüm görevleri birbiri ile uyumu hale getirmek gerekir. Görevler birbirini tamamlayarak bir bütün oluşturmalıdır. İşletmelerde “2+2=5” sinerjisini sağlamak da zaman yönetimi ile yakından ilgilidir.
İş Süreçlerinizi Pratik Hale Getirin
İş hayatınızdaki başarıyı arttırmak istiyorsanız, hangi insanlara ve hangi işlere ne kadar zaman harcayacağınızı bilmeniz gerekir. Personeller ile tek tek görüşmek yerine toplantılar düzenlemek, faaliyetleri pratikleştirmeyi sağlayacak teknolojiler kullanmak, kendinizi sürekli olarak geliştirmek performansınızı arttırmaya yarar.
Kariyerinizde performans yönetimi uygulamak ve üst düzey performans göstermek, kendinize daha çok vakit ayırabilmenizi sağlayacaktır. Kendinize vakit ayırmak kişisel gelişiminize de zaman ayırmak anlamına gelecektir. Bu sayede kişisel gelişiminizdeki eksik yönleri bulacak, zayıf yönlerinizi güçlendirebileceksiniz. Başarıya ulaşmanın en hızlı yöntemlerinden biri de zayıf yönlerinizi geliştirmektir. Zayıf yönlerinizi geliştirmek, başarınızı ikiye katlayacaktır.
Ertelemeyi Ertelemeyin
Motivasyonunuz başarıyı elde etmek için daima üst düzey olmalıdır. Motivasyonunuzun yüksek olması, zaman yönetiminde de başarılı uygulamalar gerçekleştirmenizi sağlar. Ancak ve ancak yüksek motivasyon sahibi olan kişiler işlerini zamanında yerine getirmek isterler çünkü, görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirip tamamladıkça kendilerini mutlu ve başarılı hissederler.
Pek çok personel kariyerinde başarılı olmayı uzak bir hedef olarak görebilir. Oysa yapılması gereken ilk şeylerden biri ertelemekten vazgeçmektir. Genel olarak motivasyonu düşüren sebeplerden biri de yapılacak işleri, görevleri ve sorumlulukları ertelemektir. Birey erteledikçe kendisini tembelliğe, yenilikçi ve girişimci olmamaya alıştıracaktır. Zaman içerisinde sorumluluk duygusu da körelecektir. Bir tek sorumluluk duygusu değil, odak noktası da zayıflayacaktır. Odaklanmanın zayıflaması, dikkat yönetimini de sekteye uğratır ve tüm bunlar iş yaşamındaki huzurunuzu kaçırır, motivasyonunuzu düşürür, başarısızlıklar yaşamanıza ve belli bir zamandan sonra da fiziksel ve ruhsal anlamda da kendinizi iyi hissetmemenize neden olur.
Özetle, başarıya daha hızlı ulaşmak için personellerin ertelemekten vazgeçmesi, zaman yönetimini etkin bir şekilde kullanabilmesi, dikkat ve performans yönetiminde de kendisini geliştirmesi gerekir. Tüm bu yönetim biçimlerinin etkin bir şekilde kullanılması aynı zamanda gerekli liderlik özelliklerine de kavuşulmasında yardımcı olur. Liderlik özelliklerini kazanmak, daha çabuk terfi alınmasına etki eder. İş yaşamında başarı göreceli bir kavram olsa da terfi almak, her personel tarafından reddedilemeyecek bir başarıdır.