Daha Çok Bilgi Sanıldığı Gibi Başarı Getirmiyor!

Her zaman bilginin güç olduğu söylenir. Günümüzde eğitim sistemine bakıldığı zaman öğrencilere ne kadar çok bilgi öğretilirse o kadar iyi olduğu düşünülür. Ancak durum sanıldığı gibi değildi. Günümüzde bilginin yanı sıra pratik zeka ve rekabet avantajlarını artırmak bir işin başarılı olması açısından son derece önemlidir. Günümüzde bilgi pek çok kaynaktan ulaşılabilir hale geldiği için son derece önemlidir. Ancak bilgiye ulaşabilmek için çaba sarf etmek son derece önemlidir.

Ancak genelde çok bilginin pek çok işte başarılı olmanızı sağlayacağı yönünde yorumlanabilir. Yapılan değerlendirmeler sonrasında durumun böyle olmadığı araştırmalarla ortaya konabilir. Dünya devlerine ve ünlü girişimcilere bakıldığı zaman aslında yeteri kadar bilgi ve pratik zekayla birlikte şimdi dünya devleri arasında girdikleri görülmektedir. Peki yeteri kadar bilgiyi kullanmak için nasıl hareket etmeli ve nasıl davranmalı?

Bilgiyi Ezberlemek Yerine Kullanmayı Tercih Edin!

Genellikle yeni aldığımız bilgileri hatırlamak üzerine bir düzen kurduğumuz zaman ilerleyen dönemlerde hatırladığımız zaman öğrendiğimizi düşünebiliriz. Ancak öğrenmek çok daha farklı bir derinlik isteyen bir durumdur. Bir yabancı dil öğrenme sürecinden yola çıktığımız zaman yeni kelimeleri ezberlemek işe yarayacaktır. Ancak kelimeleri hatırlamak yerine cümle içerisinde kullanmak, yazışmalarda kullanmak öğrenmenin etkili bir hale gelmesini sağlayabilir. Bu sayede yeni öğrenilen bilgileri hatırlamak yerine günlük yaşamda kullanmak son derece etkili olacaktır.

Yeni Bilgilere Taze Beyinle Yaklaşın

Yeni bilgileri öğrenmeye başlamadan önce eski bilgilerimizi de canlı tutmak son derece önemli. Aksi takdirde öğrenme sirkülasyonu bir yerde tıkanacaktır. Ancak yeni bilgilere eski bilgilerle yaklaşmak son derece tehlikeli olabilir. Yeni bir bilgiye yaklaşırken daha önce hiç duymamış ve hiç bilmiyormuş gibi yaklaşmak bir süre sonra yeni bilgileri zihne daha net ve doğru bir şekilde almak konusunda etkili olabilir. Eski bilgilerle bir karşılaştırma yapıldığı zaman yeni bilgileri daha sınırlı bir şekilde alabilirsiniz.

Öğrenme Deneyiminizden Keyif Alın

Çocukların daha hızlı öğrenmelerinin temelinde merak duygusu yatıyor. Pek çok şeye karşı büyük bir merak duydukları için öğrenme sürecine keyifli anlar da ekleniyor. Ancak yetişkinlik döneminde yıllar geçtikçe öğrenmek kişiye külfet olarak gelmeye başlayabilir. Bazı durumlarda konu hakkında ilgimiz olsun ya da olmasın öğrenmek zorunda kalabiliriz. Ancak öğrenme sürecinden keyif alınmadığı, iyi taraflarının görülmediği ve bu süreçte merak duygumuzu harekete geçirmediğimiz takdirde öğrenmenin tadını çıkaramayabiliriz.

Bir işe ya da bir duruma karşı ilgi duymak zorlukları ve algısal olarak ortaya çıkan bazı engellerin aşılması konusunda son derece etkili olabilir. Böylece öğrenme süreci aktif hale gelecek ve kişinin bağlı kalmasını sağlayan prangalar bir anda çözülecektir. İlgili öğrencilerin de eğitim hayatında ilgi duydukları alanlarda yüksek performans sergiledikleri görülmüştü. Bilginin bu süreçte ilginizi çekmesi için dönüştürülebilir hale gelmesi son derece etkilidir.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.