Domuz Gribi Belirtileri Ve Tedavisi

Kış aylarının gelmesi ve soğuk havaların iyiden iyiye kendisini gösterdiği şu günlerde domuz gribi yeniden ortaya çıktı. Mevsimsel grip olarak kendisini gösteren ancak daha sonrasında insanın sosyal yaşamı ile birlikte her anını etkileyen korkunç bir hastalığa götüren domuz gribinde erken teşhis oldukça önem arz ediyor. Hastaların en geç 4 gün içerisinde bir doktora başvurması gerekiyor.

H1N1 tipi virüsün yaygınlaşması ile kendisini gösteren ve halk arasında domuz gribi olarak bilinen bu mevsimsel rahatsızlığın mutlaka dikkate alınması gerekirken, öksürme ve hapşırma gibi kişinin solunum yollarını ciddi şekilde etkileyen domuz gribi insandan insana yayılan bulaşıcı bir hastalık niteliğini taşıyor. Domuz gribine yakalan bir kişinin tüm tedavi yöntemlerini gerçekleştirdiği takdirde bu hastalıktan 1 hafta ila 10 gün arasında kurtulabiliyor.

Domuz Gribi Belirtileri

Domuz gribinin en önemli belirtileri arasında öksürük ve hapşırık gelirken, bununla beraber yüksek ateş, aşırı üşüme ve titreme hissi, boğazda şiddetli ağrı, burunda akıntı, kas ve baş bölgelerinde dinmek bilmeyen ağrı, vücutta kırgınlık hissi, aşırı halsizlik, mide bulantısı ve ishal gibi şikayetler domuz gribinin belirtileri arasında gösteriliyor.

PCR testleri ile kişiye konulan domuz gribi teşhisi sonrasında kişiye tedavi süreci başlıyor. Domuz gribinin en çok etkilediği insan grupları arasında ise hamileler, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan kişiler geliyor.

Domuz Gribinden Korunmanın Yolları

Domuz gribi ufak bir mevsimsel rahatsızlık gibi görünmesinin yanı sıra oranı az da olsa bile bazen kötü sonuçları da beraberinde getirebiliyor. Yüksek risk grubunda olan kişilerin mutlaka uzman bir doktora görünmesinde fayda olduğu bilinirken, başlanılan ilaç tedavisi kişide 48 saat içerisinde etkisini göstermekle beraber antibiyotik kullanımından da bu süreç zarfında uzak durulması gerekiyor.

Domuz gribinden korunmak adına en temel yöntem olarak öksürme ve hapşırma sonrasında ellerin mutlaka sıcak su ve sabun ile birlikte yıkanması, mümkünse dışarıya çıkıldığında maske takılması ve hastanın bulunduğu odanın ise sık sık havalandırılarak dezenfekte edilmesi öneriliyor.

Domuz gribine karşın her yıl aşı yaptırarak mutlaka hijyen kurallarına uyulması ve beslenmenin yanında bol sıvı tüketimine de dikkat etmesi oldukça önemli bir hal almışken, özellikle uzmanların önerisi olan C vitaminin kış aylarında yeterince tüketilmesi, açık ve temiz havalarda da ortalama en az 45 dakika olacak şekilde yürüyüş yapılması bazı özel durumlar haricinde ise selamlaşma esnasında öpüşme alışkanlığından az da olsa kaçınılması gerekiyor.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.