Dünyadaki En İlginç Mağaralar

Dünya üzerindeki en ilginç mağaralar içerisinde birbirinden farklı yerler bulunuyor. Yüzyıllar öncesinden günümüze ulaşmış mağaralar, muhteşem görüntüler sunuyor.

Jeita Grotto Mağarası

Lübnan’ın 18 kilometre kuzeyinde bulunan Nahr el-Kalb Vadisi’nde yer alan Jeita Grotto Mağarası iç savaş zamanında mühimmat deposu olarak kullanılıyordu. Mağaranın en dikkat çekici yanı ise ilginç şekillerde yer alan sarkıt ve dikitleri. Mağaranın iki farklı kısmı bulunuyor. Üst kısımda dikitler, bu zamana kadar dünya üzerinde görülen en büyük dikitleri olarak yer alıyor. Alt kısım ise yerin 8 bin metre aşağındaki Vadi’nin kaynağına bağlanıyor. Burada turistler için tekne gezileri düzenleniyor.

Phraya Nakhon Mağarası

Khao Sam Roi Yot Milli Parkı içindeki mağaranın iki odacığı bulunuyor. Mağaranın dağ ve orman manzarası bulunuyor. Dünyanın en ilginç mağaralar listesinde yer alan bu yerin özelliği günün her saatinde tavanın farklı bölümlerinden güneş ışınlarını içerisine alması olarak belirtiliyor. Işıklar sayesinde günün her saati mağaza içerisinde ışık oyunları gerçekleşiyor.

Waitomo Mağarası

Waitomo Mağarası’nın içerisinde birçok sarkan böcek bulunuyor. Bu böceklerin ışıldayarak oluşturduğu muazzam görüntü, gökyüzünde yıldızları izlemekle aynı keyfi veriyor. Mağara içerisinde aynı zamanda göller bulunuyor. Bu sayede mağaranın içinde rafting turları düzenlenebiliyor. Turistler için düzenlenen sandal turları da bulunuyor.

Fingal Mağarası

İskoçya’da yer alan en ilginç mağaralar listesinde bulunan Fingal Mağarası, ismini Vikingler’den almaktadır. Mağara içerisinde 60 milyon yıl öncesinde volkanik lavların oluşturduğu sütunlar yer alıyor. Fingal Mağarası’nın içerisindeki doğa sanatından esinlenen Mendelssohn, Hebride’s Overture parçasını buradan etkilenerek bestelemiştir.

Skocjan Mağarası

Dünyanın en ilginç mağaraları arasında bulunan Skocjan Mağarası, dünyanın bilinen en büyük yer altı kanyonu olarak yer alıyor. Aynı zamanda içerisinde yer altı nehirlerini barındıran mağa içerisinde suların biriktiği yer altı odaları bulunuyor. Bu odaklardan en büyük olanı 2,2 milyon metreküplük Martel Odası olarak yer alıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda bu mağaranın eksi çağlarda yerleşim yeri olarak kullanıldığı da ortaya çıkmıştır.

Swallows Mağarası

Bir diğer ismiyle Kırlangıçlar Mağarası’dır. Swallows Mağarası’nın özelliği ise en büyük mağara bacasına sahip olması. Bu bacanın çap genişliği 55 metre olarak yer alıyor. Aşağı inildikçe bacanın çap genişliği 300 metreye kadar ulaşabiliyor. Bu ilginç mağara Empire State binasından daha büyük olarak yer alıyor. Mağara, paraşütçüler tarafından kullanılabiliyor.

Herkül Mağarası

Afrika’nın en büyük mağarası olan Herkül, okyanus dalgaları tarafından yüzyıllar önce oluşturulmuş bir mağara olarak yer alıyor. Mağaranın 30 metre aşağısında heykeller ve eşyalar bulunduğu için eskiden buranın yerleşim yeri olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Mağaranın aynı zamanda mitolojik bir varlık olan Herkül tarafından oluşturulduğuna inanılmaktadır.

Krubera Mağarası

Derinliği 2 bin 200 metre ve uzunluğu 13 bin 500 metre olarak yer almaktadır. İnilebilen en derin yerinin uzunluğu 90 metredir. Umut Yolu olarak adlandırılan geçit sayesinde 2 bin metrelik bölüm keşfedilebilmiştir.

Batu Mağarası

Kuala Lumpur’un 15 kilometre kuzeyinde yer alan mağara Hinduların en kutsal yerlerinden biridir. Tapınak olarak kullanılmaktadır. Mağaranın 3 ayrı bölümü vardır. Temple Cave, en çok ziyaret edilen bölümüdür. Burada Hindular tarafından süslenmiş duvarlar yer almaktadır.

Sosyal İnsan hakkında
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.