Holoterapi yöntemi uygulandığında vücudumuzda, beynimizde ve yaşamımızda birden çok noktaya ulaşır. Bu noktalar,
- Bilinç – Bilinçaltı ve üstü
- Genetik – DNA – Arketipler
- Korkular – Endişeler
- Birlik bilinci – Sahte kişilikler
- Değersizlik – Kurban bilinci
- Bolluk ve bereket
- Amigdalla – Korteks – Beyin sapı
Holoterapi Sayesinde Neler Kazanırız?
Holoterapi ile nedenini merak ettiğimiz sorulara cevap bulabilir, bilinçaltımıza format atabiliriz. Bilinçaltımızda bulunan ancak bize ait olamayan gereksiz bilgileri silebiliriz. Kötü anılarımızı yeniden yapılandırabilir, doğum anına kadar olan süre de dahil olmak üzere yaşadığımız tüm süreci iyileştirebiliriz. Parça ve bütün bilinci kazanabilir, travmalarımızı güncelleyebiliriz.
İstemediğimiz ve bağımlı olduğumuz şeylerden, korkularımızdan, endişelerimizden, acılarımızdan ve hazlarımızdan kurtulabiliriz. Sınırlarımızın bilincinde olabilir, gizli kalmış ve bastırılmış kabiliyetlerimizi ortaya çıkarabiliriz. Ayrıca detoks, botoks, cilt güzelliği, yara iyileştirme ve fiziksel rahatsızlıklardan da bu yöntem ile kurtulabiliriz.
Holoterapi Nasıl Uygulanır?
10 – 15 dakika hiperventilasyon, yani normalden daha derin ve hızlı soluk alarak teta seviyesine gelinmelidir. Bu sayede bilinçaltı açığa çıkar. Bilinaltının açığa çıkması, korku, travma, genetik gibi noktaların yeniden yapılandırılmasını sağlar. Kişi bu noktada, değişim ve gelişeme daha açık hale gelmektedir. Seans 1,5 – 2 saat içerisinde gerçekleştirilir ve sadece 10 – 15 dakikalık hiperventilasyon uygulanır. Seansın kesin sonuç verebilmesi için en az 4 seans olarak uygulanmalıdır. Sonuçlar ve seanslar kişinin fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir.
İlk seansta kişi, holoterapi ile tanışır. İkinci seansta tanışmanın verdiği rahatlık sayesinde daha mutlu olur ancak istenilen düzeye ulaşmış sayılmaz. Üçüncü seansta ise en yüksek faydayı sağlayarak, teslimiyet ve bilinçli çalışmayı uygular hale gelir. Dördüncü seansta ise onaylama çalışması gerçekleştirilir.
Holoterapi, hem terapist hem de danışan için dikkat isteyen bir terapi yöntemidir. Bilinçaltı düzeyine ulaşıldığı için yapılan bir kelime hatası bile olumsuzluklara yol açabilir. Bu nedenle terapist konusunda titiz davranmak önemlidir.
Nefes terapisi ve nefes koçluğu gibi çalışmalar tıbbi bir tedavi yöntemi olamamakla birlikte yaşam kalitesini yükseltmek, mevcut sağlığı stabil tutmak ve tıbbi tedavi esnasında destek olarak uygulanabilir. Herhangi bir sağlık problemi durumunda bölüm doktorları ile görüşülmelidir.
Çevresel faktörlerin oluşturduğu düşünceler yaşam kalitemizi olumsuz etkiliyor. Bu nedenle, nefes ve yaşam kalitemizi, düşünce ve inanç sistemimizde gerçekleştireceğimiz küçük dokunuşlarla da arttırabiliriz.