İş Yaşamında Gelişim ve Yüksek Kazanç İçin Bu Alışkanlıkları Bırakın!

İş hayatında ilerleme sağlamak her zaman kolay değildir. Karşınıza çıkan pek çok sorunla aynı anda mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Bazı alışkanlıkların da başarıyı baltaladığını unutmayın. Bu sebeple başarı sağlamak için bazı alışkanlıklardan vazgeçmeniz gerekebilir.

Hayatınızdaki bazı gelişmelerin hızla ilerlemesini istiyorsanız yavaşlatan alışkanlıklarınızı tespit edip onlardan kurtulmanız gerekiyor. Geçtiğimiz yıl çalıştığınız bir işte  edindiğiniz alışkanlıklarınız, bu yıl girdiğiniz başka bir işte size fayda sağlamayabilir. Alışkanlıkları ısrarla devam ettirmek yeni fırsatları da engelleyeceğinden dolayı süreci olumsuz etkileyebilir.

Geçmiş Başarılarınızı Hep Hatırlayın

Başarılı bir girişimci olmak ve iş hayatında farkınızı ortaya koymak istiyorsanız geçmiş başarılarınızı daima hatırlayın. Zaman geçtikçe bu başarıları hatırlamak kolay olmayabilir. Ancak hatırladıkça kendinizde göreceksiniz ki daha motive ve daha özgüvenli biri haline geleceksiniz.

Kendinize olan güveni pasif bir şekilde kazanmanız mümkün değil. Kendiniz çabalamalı ve çoğu zaman kendinizi motive etmelisiniz. Bu durumda geçmiş başarılarınızı düşünebilirsiniz. Böylece yaptıklarınızı ve bundan sonra yapacaklarınızı göz önünde bulundurup başarı elde edebilirsiniz.

‘Nasıl?’ Demekten Vazgeçin

Dan Sullivan ile Benjamin Hardy tarafından ortaklaşa yazılan bir kitaba ‘Who, Not How’ ismini vermişlerdir. Kitabın yazarları bu süreçte yaklaşık 20 bin farklı girişimci ile görüştüler. Görüşmelerinde ise başarılı girişimcilerin ‘nasıl’ değil ‘kim’ sorusunu sorduklarını gözlemlemişlerdir.

İş hayatının başlangıcındaysanız ‘nasıl’ diye sorabilirsiniz. Bu öğrenme sürecinize katkı sağlar. Ancak işleri büyütüp, yeni personellerle çalışmaya başladığınız zaman işin nasıl yapılacağını soran kişileri tercih etmek yerine bu işi en iyi şekilde kimin yapabileceğini bulmalısınız. Böylece bir süre sonra işlerin aksamadan yürüdüğünü görebilirsiniz.

Çalışırken Yalnız Olmaktan Vazgeçin

İşler büyümeye başladıkça ilgilenmeniz gereken konular ve sorunlarda büyüyecek. Bu durumda tüm işlere tek başınıza koşturmanız neredeyse imkansız. İşi daha doğru şekilde yapabilecek profesyonellere ihtiyacınız olabilir.

Kendiniz çalışıp maliyetleri düşürmek isteyebilirsiniz ancak her işe tek başınıza koşamayacağınız için bir süre sonra işleri büyütme fırsatlarını da kaçırabilirsiniz. Herkesin tek başına çalıştığı bir şirket kültürü yerine dayanışma ve iletişimin son derece güçlü olduğu bir şirket kültürü her zaman önemlidir.

Herkesi Kendiniz Gibi Görmekten Vazgeçin

Eğer bir işin ya da projenin başına geçtiyseniz sizinle birlikte çalışan personellerden biraz daha farklı düşünmeniz gerekir. İşe yapılan maddi ve manevi yatırım arttıkça maddi kazancın da artması sağlanabilir. Ancak çalışanlar için durum daha farklıdır. Çalışanlar göstermiş oldukları performansın dışında işlerinize maddi açıdan destek olamazlar. Ancak çalışma sırasında doğru bir ilişki kurulduğu takdirde onlardan duygusal yatırım talep edebilirsiniz. Bir çalışanın işe gösterdiği özen ve bağlılıkta maddi yatırım kadar değerlidir.

Motivasyon İçin Parayı Hedef Seçmeyin

Sadece parayı motive olmak için seçmek yanlış bir yoldur. Para günlük yaşamdaki rutin işler için bir motivasyon kaynağı olabilir ancak yaratıcılık ve düşünce gibi faktörleri de uzun vadede öldürdüğü ortaya çıkmıştır. Bir işte başarı sağlamak için motivasyon kaynağı olarak parayı gören bir kişinin özveri, azim ve kendini adamak hususlarında sorun yaşadıkları tespit edilmiştir.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.