Her bireyin ruh hali döngüsü gün içerisinde değişebilmektedir. Kimi zaman hayat içerisinde kaybolduğumuzu ya da farklı hissettiğimizi düşünebiliriz. Kendimizi sanki kimsesiz ve yalnız gibi de hissedebiliriz. Her ne kadar öyle olmasak da bu gibi durumlarda kendimize her gün hatırlatmak zorunda olduğumuz 7 şey vardır:
1. Herkes Yalnız Kalabilir
Zaman zaman herkesin yalnız kalmaya ihtiyacı vardır. Bu, doğamız gereği oluşan ihtiyaçlardan biridir. İnsanlarla her ne kadar temas halinde olursak olalım, rahat hissetmek ve özgüvenimizi sağlamak için yalnızlığa da ihtiyacımız vardır. Bir gün tek başımıza kalabileceğimizin farkında olmamız gerekir. Bu nedenle kendi kendimiz ile anlaşmanın ve vakit geçirmenin bir yolunu bulmamız şarttır.
2. Yalnızlık Rehberlik Eder
Yalnızlık karşısında kendinizi bir rehber gibi düşünebilirsiniz. Bu gibi durumlarda kendinize şu sözü hatırlatın: “Nereye gittiğini bilmek için nerede olduğunu bilmen gerekir.”. Kendiniz her çaresiz ve kimsesiz hissettiğinizde bu sözü hatırlayın. Vereceğiniz cevaplar, hayatınıza dair ışık tutmanızı sağlayacaktır.
3. Kendinizle Yüzleşmek İçin Bir Fırsattır
Yalnız kaldığınız her an kendinizle yüzleşmek için bir fırsattır. Neredesiniz? Ne yapıyorsunuz? Hayatınız nasıl gidiyor? Çevrenizdeki insanlardan memnun musunuz? İşinizde yeterince iyi misiniz? Bu soruları düşünmeniz için faydalı birer zamandır. Geçmişi düzeltmeniz belki mümkün değildir fakat, geleceği düzeltmek ve inşa etmek sizin elinizdedir.
4. Özgürlüğün Tadını Çıkarın
Yalnızlık insana özgürlük duygusunu da aşılamaktadır. Kendinizi daha hür ve güçlü hissetmenizi sağlar. Kendinizle geçirdiğiniz her vakit, ruhunuzu ve bedeninizi beslemenin bir yoludur. Her insanın zaman zaman kendisini özgür hissetmeye ihtiyacı vardır. Bu sayede kendinizi ve yaşamınızı nasıl devam ettireceğinizi de öğrenmiş olursunuz. Unutmamalısınız ki sizi bu hayatta güçlü tutacak olan şey kendiniz ve sahip olduğunuz değerlerinizdir.
5. Yalnız Olmak Kabullenmek Demektir
Yaşamımızda öğrenmemiz gereken en büyük erdemlerden biri kabullenmektir. Yaşadıklarınızı, hissettiklerinizi, düşündüklerinizi, çevrenizdeki eşyaları ya da kişileri, olayları ya da durumları kabullenmeyi öğrenmelisiniz. Bunun için de işe yalnız kalarak başlamalısınız. Hayatınızda sizi tetikleyen ve olumsuz duygulara iten şeylere karşı bir savunma oluşturmak istiyorsanız, kabullenmelisiniz.
6. Kendinizle Mücadele Etmenizi Sağlar
Söz konusu siz olduğunuzda, sizden başka kimsenin sizi üzemeyeceğini fark etmeniz gerekir. Yalnızlığınız bir zorundalık değil, bir terk edişten ötürü kaynaklanıyor ise kendinizle mücadele etmenizin yolunu bulmanızı sağlar. Acılarınızı, üzüntülerinizi ve kederlerinizi yalnızlığınız ile paylaşabilirsiniz. Hatta bu tip durumlarda kağıt ve kalem en iyi dostunuz olabilir. Günlük tutabilir, kendinizi rahatlatabilir ve kendi duygu ve düşüncelerinize karşı nasıl mücadele etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.
7. Zaferi Size Hatırlatır
Kendinizi her çaresiz ve yalnız hissettiğinizde, büyük bir yenilgi içerisinde olduğunuzu düşünebilirsiniz. İşte bu gibi düşüncelere karşı kendinize bir hedef belirlemeniz gerekir. Belirlediğiniz hedefler, sizi mutluluğa götürmeyebilir fakat “zafer” kelimesinin zihninizde yer almasını sağlar. Eğer kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız kendinizle verdiğiniz savaşta her şeyi yapabileceğinizi fark etmelisiniz. Bunun için de yapmanız gereken tek şey, mükemmeliyetçi bir ruh haline bürünmektedir. Elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığınız müddetçe zafer sizin olacaktır.