Kış Çayı Tarifleri ve Kış Çayı Faydaları

Neredeyse her bitkinin birbirinden farklı ve fazla lezzeti ve sağlığa faydası bulunuyor. Belki her mevsimin çayı yok ama hepimiz çay tüketiyoruz.

Kış aylarının vazgeçilmez çayı da hepinizin bildiği üzere kış çayıdır. Diğer mevsimlerde de tüketilmesi mümkün bu çay şifa deposudur. Bağışıklık sisteminizin düştüğünü hissettiğiniz zaman içeceğiniz bir bardak kış çayı vücut direncinizi arttıracak ve savunma sağlayacaktır.

Kış Çayının Faydaları

  • Mide ve karın ağrılarına iyi gelir.
  • Soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklara bağlı olan burun akıntısına iyi gelir.
  • Halsiz ve yorgun hissedildiğinde tüketilmesi durumunda faydalıdır.
  • Stres azaltıcı özelliği bulunur.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • Vücudu ve zihni rahatlatır, sakinleştirir.
  • Gribal enfeksiyonlar faydalıdır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Boğaz ağrısı, balgam ve öksürüğe iyi gelir.
  • Nefes problemlerine faydalıdır.
  • Kemik ve kas ağrılarına iyi gelir
  • Romatizma nedeniyle oluşan ağrıları azaltır.

Kış çayı vücudun mineral ve vitamin değerlerini arttırmakla kalmaz ve bağışıklığı güçlendirir. Hasta olmadan tüketildiğinde bile iyi hissettiren, eşsiz aroması ile sıklıkla tüketilebilir bir çaydır.

Kış çayı bitki ve baharatların karışımı ile yapılabilir. Aktarlardan hazırlarını alabileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Kış Çayı Tarifleri

French press, süzgeç ya da çaydanlık kullanarak hazırlayabilirsiniz. Bitki ve baharatların dışında meyve de ekleyebilirsiniz. Birbirinden farklı ve lezzetli çaylar için denemeler yapabilirsiniz.

  1. Tarif : İkişer yemek kaşığı kuşburnu ve ıhlamura, bir kaşık adaçayı, üç adet okaliptüs yaprağı, iki adet zencefil ve bir kaşık hibiskus eklenir. Bal veya limon ile birlikte tüketilebilir.
  2. Tarif: İki adet ada çayı yaprağına, 4 yaprak narçiçeği ve 5 yaprak ıhlamur eklenir. Bal veya limon ile birlikte tüketilebilir.
  3. Tarif: İki adet ada çayı yaprağına, 3 adet okaliptüs yaprağı, fındıktan biraz daha büyük bir zencefil, bir adet tarçın, ve beş adet papatya eklenir. Bal veya limon ile birlikte tüketilebilir.
  4. Meyveli Tarif: İki adet kabukları soyulmuş limona, bir adet mandalina, bir adet portakal, yarım ayva, bir kabuk tarçın ve 5-6 adet karanfil eklenir.

Meyveli Tarif Hazırlanışı: Kabukları soyulmuş olan, portakal, ayva, mandalina ve limonların suyu sıkıldıktan sonra tarçın ve karanfil eklenir. Kaynatılır ve tüketilmek için hazır hale gelir.

French Press ile Yapılışı: Bir bardak kış çayı yapmak için, hazırladığınız karışımdan french presse bir tatlı kaşığı koymalısınız. Daha sonra üzerine bardağınızın ölçüsü kadar su koymalısınız. Yaklaşık 3-5 dakika bekledikten sonra french presse basılır ve isteğe göre bal ya da limon ekleyerek tüketebilirsiniz.

Demleme Süzgeci ile Yapılışı: Demleme süzgecine yine bir tatlı kaşığı karışım eklenir ve üzerine su ilave edilir. 3-5 dakika sonra tüketilmeye hazır hale gelir.

Çaydanlık ile Yapılışı: İçeceğiniz kadar bardak için birer tatlı kaşı çaydanlığa eklenir ve üzerine su ilave edilir. Kaynattığınız takdirde daha yoğun bir aroma olacağı için dilerseniz 3-5 dakika kaynatarak, dilerseniz de sıcak su ekleyerek tüketebilirsiniz.

Sosyal İnsan hakkında
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.