Yalnızca Duygularını Saklayan Kişilerin Anlayacağı 6 Şey

Duygularını göstermeyen, bunun yerine saklamayı tercih eden kişiler hemen hemen hepimizin hayatında vardır. Bu insan her kim olursa olsun, sorunlarını dışarıya yansıtmak yerine içinde yaşamayı tercih edecektir. Sosyal ilişkilerden uzak kalmaları, günlük yaşantıları içerisinde kendileri ile vakit geçirmekten hoşlanmaları en belirgin özellikleri arasında yer alır. Kendilerini ifade etmekte zorlandıkları için genellikle duygularını da saklamayı isterler.

Sinirlerini, hüzünlerini, gözyaşlarını, mutluluklarını, sevgilerini ya da güven duyduklarını göstermek istemezler. Çünkü bu kişiler duygularını gösterdikleri zaman nasıl bir tepki ile karşılaşacaklarını bilemezler. Bu durum da onlar için oldukça takıntı haline gelebilecek ve kuruntu yapmalarına neden olabilecek bir durumdur. Dolayısıyla insan ilişkilerinden uzak kalmak ve duygularını saklamak, onlar için bir kaçış yoludur.

1.      Çekingendirler

Duygularını saklamak isteyen kişiler genel olarak çekingen olurlar. Yeni bir ortam içerisine girdikleri zaman konuşmaktan ya da göze batmaktan hoşlanmazlar. Kendilerine bir soru sorulduğu zaman heyecanlanabilirler. Genellikle toplumdaki sessiz ve sakin kişilerdir. Toplum içerisinde ağlamaktan, bağırmaktan, sinirlenmekten ya da kahkaha atmaktan hoşlanmazlar. Duygularını kendi içlerinde yoğun bir şekilde yaşamayı tercih ederler.

2.      Empati Kurarlar

Başkalarına karşı oldukça hassas davranırlar. Genellikle bir konuşma yaparken kelimelerinde seçici davranırlar. Bir başkasını incitmekten, üzmekten ve kırmaktan korkarlar. Empati kurma yetenekleri gelişmiştir. Bu yeteneklerinin gelişmiş olması onları insancıl yapar. Herhangi birinin üzüntüsü karşısında sessiz kalmazlar. Hayatlarını size odaklar ve sizi dinleyerek geçirirler.

3.      Eleştirmezler

Çoğu insanın zayıflık olarak gördüğü şeyler, onlar için fazlasıyla değerlidir. Bir insanın başka bir insanı aşağılaması, üzmesi, incitmesi karşısında dehşet bir şekilde üzüntü duyarlar. Bu tip durumlarda da sessiz kalmazlar. Eleştirmek yerine kendilerine ve karşısındaki insanlara karşı saygı duymayı tercih ederler.

4.      Her Zaman Dinleyici Olurlar

Yakın arkadaşlarına ve çevrelerine karşı her zaman için dinleyici konumundadırlar. Onlara karşı derdinizi, tasanızı ve üzüntülerinizi çok rahat bir şekilde anlatabilirsiniz. Tıpkı bir psikolog gibi olurlar. Duygularını saklamak konusunda başarılı oldukları kadar, arkadaşlık ilişkilerinde de oldukça başarılıdırlar. Belki kendi duygularını göstermeyi sevmezler ama bir başkasının duyguları karşısında fazlasıyla hassas davranırlar.

5.      Depresyon Eğilimleri Yüksektir

Depresyon ya da gizli anksiyete gibi duygu durum bozukluklarına eğilimleri yüksektir. Hayata karşı daima bir stres, kaygı ve endişe içerisinde olma halleri vardır. Herhangi bir insanın onlar hakkında yanlış bir düşünceye kapılmasını istemezler. Aşırı sinir ve stres anında hızlı nefes alma, titreme gibi özellikler gösterebilirler.

6.      Çabuk Sinirlenirler

Çevrelerinde olan biten sinir bozucu olaylara karşı çok çabuk öfkelenebilirler. Kendileri hakkında yorum yapılması ya da özel hayatlarına dair bir sırrın paylaşılması onları rahatsız eder. Küçük şeylere karşı çok çabuk bir şekilde sinirlenebilirler. Bu gibi durumlarda kırıcı olabilirler. Sarf ettikleri sözler, bir başkasının canını yakabilir. Sinirleri çabuk geçer fakat sonrasında da pişmanlık duyabilirler.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.