2019 Yılında Gerçekleşebilecek Önemli Teknolojik Gelişmeler Neler?

Teknoloji, hayatımızın her alanını kaplamış durumda. Her geçen yıl daha da akıllı bir teknoloji kullanmaya devam ediyoruz. Peki 2019 yılında bizleri hangi çığır açacak teknolojik gelişmeler bekliyor?

Sürücüsüz Araçlar

2018 yılında otomobillere getirilen “oto pilot” özelliği ile birlikte sürücüsüz araçlar bir hayli önem kazanmıştı. Henüz Dünya üzerinde bu şekilde bir aracın kullanılmasına izin verilmiyor. Fakat 2019 yılı içerisinde sürücüsüz araçların yaygınlaşması bekleniyor. Bu yaygınlaşmayla birlikte kargo ve posta hizmetlerinin sürücüsüz araçlarla sipariş dağıtımına başlayacağı düşünülüyor. Aynı şekilde restoran zincirlerinin de bu teknolojik gelişmeyi kullanacağı ifade ediliyor. Eve pizza siparişi verdiğiniz zaman trafik içerisinde kendi kendine yol alabilen sürücüsüz araçlar sayesinde çok kısa bir sürede pizzanızı bu yıl içerisinde teslim alabilirsiniz.

Bu tip araçların gidecekleri mesafe belirli olduğu için trafik içerisinde kontrollü bir şekilde yol alabiliyorlar. Tamamen otomatik bir sisteme bağlı olan bu teknolojiye öncülük eden şirketler, sürücüsüz araçların 2019 yılının sonlarına doğru yaygınlaşacağını düşünüyor.

Ofisler Akıllı Ofislere Dönüşecek

Akıllı ofislerin gün geçtikçe yaygınlaştığını biliyoruz. Sayısı hızla artan bu ofislerin 2019 yılında tüm ofislerde yapılması bekleniyor. Geliştirilmiş sensörlere sahip olan bu ofisler ile birlikte çalışanların çalışma ortamlarının kalitesinin arttırılması hedefleniyor.

Sensörler özellikle ısıtma ve aydınlatma sistemlerinde kullanılıyor. Anlık olarak kontrol edilebildiği için çalışma ortamındaki ısı düşüşleri ya da çıkışları sistem tarafından hemen algılanabiliyor. Dolayısıyla ortamın ısısı arttığı takdirde soğutma sistemi devreye geçirilerek çalışanların ortamdaki havadan etkilenmesi önleniyor.

Aynı zamanda üretilen yeni projeksiyon cihazlarıyla birlikte iş sunumlarının gerçekleşmesi kolaylaşıyor. Kablo derdinden kurtulmak için birebir bir cihaz olan Capsule projeksiyonlarıyla birlikte istenilen yerde sunum yapılabiliyor. Boyutlarının teneke kutu boyutunda olması da taşınabilirliği kolaylaştırdığı için çalışanların tüm ihtiyaçları karşılanmış oluyor.

Hastaneler Eve Gelecek

2019 yılında hastaneye gitmeyecek, hastanenin size gelmesini sağlayacaksınız. Ateşiniz çıktığında, tansiyonunuz arttığında ya da başka bir ufak rahatsızlık yaşadığınızda hastaneye gitmenize gerek kalmayacak. Bunu da firmalar tarafından üretilen akıllı cihazlar kontrol edecek. “Akıllı sağlık kiti” olarak adlandırılan bu cihazlarla hastalık durumunuz hemen kontrol edilebilir hale getirilecek. Sağlık durumu hakkında net ve doğru bilgi veren bu cihazlar sayesinde doktor ve psikologlardan da özel destek alınabilecek.

Yolunuzu Asla Kaybetmeyeceksiniz

Google’ın Haritalar uygulamasını neredeyse hepimiz biliyor ve kullanıyoruz. Bu haritayı kullanmak her ne kadar kolay olsa da 2019 yılında tüm telefon uygulamalarında haritalar değiştirilecek. Bu uygulamalar yerine “akıllı haritalar” hayatımıza girecek.

Haritalandırma teknolojisinde yapılan ilerlemeler sayesinde artık harita üzerinde aradığınız yeri daha hızlı ve kolay bir şekilde bulabileceksiniz. Üstelik haritalandırma teknolojisi bir tek bu alanda da sizlere destek olmayacak. Akıllı cihazlara eklenen haritalandırma özelliği sayesinde robotlar ev temizliğinizi yapabilecek. Bu konuda da Eufy RoboVac akıllı cihazının 2019 yılında hayatımıza gireceğini söyleyebiliriz.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.