Öğrenmenin Önündeki Engelleri Kaldırın!

Hayat boyu öğrenme iş geliştirme açısından önemlidir. Kendine kariyer hedefleri belirleyen bir çalışan çalıştığı şirkette daima bir gelişim içinde olursa başarı da beraberinde gelir.

Yeniliklere Açık Olmanın Önemi

Ancak sürekli bir gelişimin ilk gereklerinden biri yeniliklere açık olmak ve yeni şeyler öğrenme isteğiyle dolu olmaktır. Çoğu zaman yeni şeyler için fırsatı olmadığını düşünürüz. Bunun önünde engeller vardır. Unutulmaması gereken şudur ki; hayat boyu öğrenme insanı ayakta tutan etkenlerden biridir.

Öğrenmek için zamanı etkin kullanmak gerekir. Yaşamın her alanında bize bir şeyler öğretecek anlar mutlaka vardır. Önemli olan bunları görebilmektir. İş hayatında yenilikçi olmak da zamandan yeterince faydalanmakla başlar. Ancak çalışırken öğrenmek bir sınav gibi değildir ve bunun için özel vakit ayırmaya da gerek yoktur. Yapılması gereken çalışma hayatında karşılaşılan herkesten ve her şeyden ne öğrenebilirim diye düşünmektir.

Boş Vakitler Nasıl Değerlendirilmeli?

Sosyal medyada boş vakitleri değerlendirmek çağın trendlerinden. Ancak iş yerinde verilen molalardaki vakti sosyal medyada gezinmek yerine daha önceden aklınıza takılan ancak cevabını bilmediğiniz işle ilgili sorular hakkında araştırma yaparak geçirebilirsiniz.

İşe gidip gelirken cep telefonunuzda oyun oynamak yerine işinizle internetten işinizle ilgili faydalı makaleler okumayı tercih edebilirsiniz. Ya da telefondan veya dizi izlemek yerine işe gidip gelirken kitap okumayı seçebilirsiniz. Günlük yolculuklarınızda işle ilgili kişisel gelişim kitapları okumak başarınıza katkı sağlayacaktır.

İş Hakkında Bilgi Eksiklikleri Giderilmeli

İş geliştirme amacıyla ve kariyer hedefleriniz doğrultusunda herhangi bir kursa gitmek istiyorsanız ve maddi durumunuz buna uygun değilse, internetten o kursun muadili online eğitimlere katılabilir ya da benzeri eğitsel yayınlara göz atabilirsiniz. Yine internet ortamında ilgili videoları izleyip kendinizi daha donanımlı hale getirebilirsiniz.

İş hayatında bilgi eksikliği diye bir şey çağımızda artık söz konusu değil. Eğer işinize yenilikler katmak gibi fikirleriniz varsa ve bunlar hakkında kime soru soracağınızı bilmiyorsanız internetten ilgili pek çok bilgiye ulaşmanız mümkün.

Yeni şeyler öğrenmek için özel mekanlara çoğu zaman ihtiyaç yoktur. Mesela kitap okumanın yeri yoktur. İnternetten bilgi edinmek için de cep telefonunuzun yanınızda olması yeterlidir.

Okumak İş Hayatı İçin de Bir Gerekliliktir

Hayat boyu okumak gerekliliği insan hayatı için en önemli unsurlardan biridir. Okumak iş yaşamında kariyer gelişimi için de gereklidir. Bu nedenle çalışma hayatında olan herkesin okumaktan asla vazgeçmemesi gerekir. Okuduğunuz şeyin mutlaka bir kitap olması da gerekmez. İşinizi geliştirmenize yardımcı olacak makaleler, araştırma yazıları, blog yazıları gibi içerikler de iş yaşamı için faydalıdır. Öğrenmenin yaşı ve sınırı yoktur klişesi iş yaşamı için de geçerlidir. İş yaşamında kendinizi geliştirmek için okumaktan vazgeçmemekte fayda vardır.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.