Bilim İnsanları Bu Tartışmaları Sonlandırdı!

Yaklaşık olarak 11 yıl öncesinde Güney Afrika topraklarında bulunan iki fosil ile alakalı olarak yaşan tartışmalar son buldu. Bilim insanları yapmış oldukları araştırmalar neticesinde Australopithecus Sediba’nın 3 milyon yıl öncesinde yaşayan Lucy (Australopithecus afarensis) ve 1,5 milyon yıl önce yaşayan Yararlı Adam (Homo Habilis) arasında bazı halkaların tam olmadığını tespit etti.

İnsanoğlunun evriminde kayıp halkalardan birini temsil ettiği öngörülen ancak bugüne değin üzerinde pek çok tartışmanın devam ettiği bu fosiller ile alakalı son araştırmaları yapan bilim insanları, aradan geçen 10 yılın ardından sonunda bir başarı elde etti. Yapılan bu araştırmaların neticesinde göre atalarımız 2 milyon yıl öncesine kadar hala ağaç tepelerinde sallanmakta idi.

Australopithecus Sediba’ya ait olduğu tespit edilen bu fosiller, Güney Afrika sınırları içerisinde yer alan Malapa fosil alanında 2008 yılında bulunmuştu. Aradan geçen yaklaşık olarak 10 – 11 yıl boyunca bilim dünyasında bu tartışma konusu olmaya devam ediyordu.

İnsanoğlunun Atası Diğer Primatlardaki Gibi Ağaçlarda Sallanıyordu

10 yıl boyunca teknolojinin her geçen gün biraz daha gelişmesi sayesinde incelemelerine devam eden bilim insanları, yaptıkları son incelemelerinde bu fosillerin Homo Genus’a yakın olması ile alakalı var olan şüphelerin artık kesinleştiğini duyurdu. Homo Genus ise, dünyada var olan ilk insanlar ile insanların ataları arasında mevcut bulunan köprü çeşitlerinin yer aldığı kategoriyi ifade ediyor.

Bilim insanlarının elde ettiği bu son bulgulara göre, insanların ataları yaklaşık olarak 2 bin yıl öncesine kadar diğer primatlarda olduğu üzere ağaçlarda sallanıyordu.

Malapa Fosil Alanı Tamamen Kazayla Bulundu, Bugün İnsanlığın Umudu Oldu…

Güney Afrika’da yer alan Malapa Fosil bölgesi, sağlamış olduğu fosiller ve bilgi zenginliği nedenden dolayı “İnsanlığın Beşiği” olarak nitelendiriliyor. 9 yaşında bir çocuğun bölgede köpeğini yakalamaya çalışırken takılıp düştüğü bir taşı ilginç bulması ile başlayan ve tamamen kazara bulunan bu fosil deposu, bugün evrim ile alakalı pek çok soruya yanıt olma niteliği de taşıyor. Fakat bunun ile beraber fosillerin bazıları, bulunduğu günden bugüne beraberinde pek çok tartışmayı da getirebiliyor.

Eksik Olan Halkalar Bu İki Fosille Tamamlandı

Çalışma ile alakalı olarak bazı dergilerde yayınlanan makalelere göre, Malapa fosil alanında 2008 yılında yan yana bulunan bu iki fosil, evrim ile alakalı bu önemli verilerin elde edilmesinde oldukça kritik bir rol oynadı. Ulaşılan bu son noktada bulunan iki fosil sayesinde evrimin eksik olan halkalarının tamamlandığına inanılıyor.

Eksik olan bu halkalar; yaklaşık olarak 3 milyon yıl yaşında olan Australopithecus afarensis yani Lucy olarak isimlendirilen fosil ve 1,5 ile 2,1 milyon yıl yaşında olduğu tahmin edilen, fakat alet kullandığı bilinen Homo Habilis yani Yararlı Adam şeklinde isimlendirilmiş iki fosil arasındaki dönemi ifade ediyor.

Sosyal İnsan hakkında 1262 makale
Sosyalinsan.com güncel yaşam, kişisel gelişim, sağlık, hobi, seyahat ve eğitim içerikleri sunar. Editörlerimiz tarafından gündeme ilişkin yazılar hazırlanarak değerli okuyucularımıza sunulmaktadır.